keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Hiljaa ikonin edessä


Kävin tänään työn puolesta vierailulla Hakunilan seurakunnassa ja, niin kuin joskus käy, sain olla saamapuolella. Kuulin siellä tarinan yhdeksänvuotiaasta Nyytistä, joka viime keväänä teki laulun Hiljaa ikonin edessä. Nyytin isoäiti tunsi ihmisiä seurakunnasta ja kävi niin, että Nyyti lauloi yhdelle uuden laulunsa yhdelle työntekijälle puhelimessa. 
Laulu oli puhutteleva ja seuraavana päivänä se videoitiin ja laitettiin Pyhän Annan lastenkirkon Facebook-sivulle. Pääset katsomaan videon tästä
Video sai Facebookissa paljon katsojia, sillä sitä jaettiin innokkaasti. Yksi katsojista ja vaikutetuiksi tulijoista oli Ruotsissa asuva Sanna Bäckvall, joka halusi tehdä tanssin Nyytin lauluun. Tanssi videoitiin ja tämäkin video ladattiin Facebookiin. Pääset katsomaan tanssivideon tästä. Nyt ihmiset voivat Pyhän Annan lastenkirkon sivulla iloita sekä laulusta että tanssista. 
Tässä on minulle jotain hyvin koskettavaa. Uskon syvä hiljaisuus on pohjimmiltaan yksinkertaista ja kaunista, koskettavaa ja tarttuvaa. Koko aikuisen ikäni olen etsinyt sanoja, joilla voisi kuvata sydämen hiljaisuutta ikonin edessä, ja kerta toisensa jälkeen ne sanat pakenevat minua. Tavoittelen niitä kuin tuulen kuljettamia keltaisia lehtiä. 
Näissä kahdessa videossa on nyt tavoitettu jotain siitä, mitä minäkin etsin. "Hiljaa ikonin edessä, kuin mehiläinen makeassa medessä..." 
Ja aavistelen, että olemme vasta nähneet ja kuulleet jonkin tarinan alun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti