maanantai 21. helmikuuta 2011

Toppahousut, villaleggingsit ja pipotukka


Tätä pakkasta ja talvea on kestänyt kohta jo neljä kuukautta. Tällainen on Suomen etelärannikolla ennenkuulumatonta. Näissä luonnonmullistuksissa olen joutunut opettelemaan kokonaan uuden pukeutumistyylin selvitäkseni ylipäänsä hengissä. Kerron nyt tässä koko maailmalle talvityylini suurimmat salaisuudet.
Talvieleganssini kulmakivi ovat toppahousut. En voisi enää elää ilman toppahousuja lähinnä siksi, että paleltuisin. Ennen tätä talvea käytin toppahousuja kaikkein kylmimpinä hetkinä koiraa ulkoiluttaessani. Onneksi kylmimmät hetket ajoittuivat pimeään aamuun ja myöhäiseen iltaan eikä silloin useinkaan tullut vastaan ketään tuttua. Näinä uusina pahoina pakkasen riivaamina aikoina olen jopa kulkenut Helsingin keskustan läpi työpaikalleni toppahousuissa. 
Toppahousutätejä olikin keskustassa muitakin, niin monia, että niiden täytyy olla laajemminkin hip ja pop. Miksi muotilehdet eivät kuitenkaan kirjoita toppahousuja ylistäviä artikkeleita?
Talvieleganssini toinen kulmakivi ja suuri salaisuus ovat olleet raidalliset villaleggingsit, jotka syksyllä ostin H&M:stä. Ne ovat sellainen vaate, jota ei ole päässyt moni näkemään eikä tule. Mutta suloisen  lämpimät ne ovat farkkujen alla.
Kolmas suuri uudistus talvilookissa on ollut kaikille kokoajan näkyvissä. Se on talvikampausten kuningatar: pipotukka. Pipotukka syntyy helpoimmin niin, että laittaa hiukset kauniisti kuohkeaksi tai kiharaksi ja sen jälkeen hauduttaa niitä pipon sisällä 30-45 minuuttia, esim. työmatkan ajan. Lopputulos on litteä, sähköinen ja kaikinpuolin ärsyttävä. Koska olen koiran onnellinen omistaja, tulee pipoa käytettyä yhteensä jopa kolme tuntia päivässä. En ole vielä löytänyt sitä muotoilutuotetta, joka tehoaisi pipolla päänmyötäisiksi liimattuihin hiuksiin.
Laajan haastattelututkimukseni perusteella pipotukkatyylin on valinnut tänä talvena moni muukin.
Onneksi kohta tulee kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti